Mijn partner wordt dement

Een praktische gids voor de verzorgende familie

mijn-partner-wordt-dementIn 2012 is het boek uitgekomen ‘Mijn partner wordt dement. Een praktische gids voor de verzorgende familie.‘ Dit boek is bedoeld voor mensen die een naaste hebben die dementie of Alzheimer heeft.

Op dit moment zijn er in Nederland 250.000 mensen met dementie, waarvan er 190.000 thuis wonen. Er zijn 1,5 miljoen mensen die dagelijks zorgen voor hun dementerende partner, ouder of familielid. Ieder van hen wordt dagelijks geconfronteerd met de vraag ‘Wat kan ik doen?’ Voor hen is dit boek geschreven.

Omdat we allemaal ouder worden neemt het aantal patiënten toe, boven de 80 jaar is 35% van de mensen dement. Voor de patiënt is dement worden een angstig gevoel. Hij verliest de grip op zijn eigen gedachten en zijn omgeving. Een naar proces van toenemende paniek en vergeetachtigheid.

Als familie of vriend voelt u zich vaak machteloos. Alles lijkt te veranderen, zonder dat u er grip op heeft. Met een toenemende terugtredende overheid, komt er steeds meer zorg te liggen bij de familie. Hoe u zelf zo goed mogelijk voor uw naaste kunt zorgen, en de zorg ook dragelijk houdt, is en vraag die in dit boek beantwoord wordt.

Mijn partner wordt dement is een praktische gids die de familie wilt helpen om de demente thuis te verzorgen. Dementie is een ziekte die uw leven ingrijpend verandert. Dit boek is er om u en uw omgeving te laten begrijpen wat er gebeurd tijdens het dementieproces en nog gaat gebeuren. Naast alles wat u wilt weten over dementie en praktische tips om uw leven samen met uw partner makkelijker te maken, bevat het boek oefeningen om u te helpen om te gaan met uw partner of naaste.

Het geeft ook helder weer wat het moment is waarop de patiënt beter naar een verzorgings- of verpleeghuis kan gaan. Een van de lastigste momenten voor familie, omdat er altijd, zelfs tegen beter weten in, hoop blijft op verbetering.

martijn croweOok wordt er een heldere visie gegeven op waar een verzorgings- en verpleeghuis aan dienen te voldoen, zodat u als familie een passend verblijf kunt zoeken.

U kunt het boek bestellen en deelnemen aan een forum met andere naasten van mensen met dementie op de website Mijn partner wordt dement. Het boek is geschreven door dementiespecialist Sabya van Elswijk.